VEEL GESTELDE VRAGEN OVER PNIËL APP

Een eigen app voor onze wijkgemeente Pniël kan allerlei vragen oproepen. Daarom hieronder de veel gestelde vragen en antwoorden op een rijtje.
 

veel gestelde vragen Pniël Zeist App

Berichten

Met berichten kan je makkelijk informatie delen. Geboorte, overlijden of ander nieuws wat je met de hele gemeente wilt delen zodat we kunnen meeleven? Dat mag uiteraard, let wel even op bij het het plaatsen van berichten in 'Mijn kerk' om spam te voorkomen.

 • Wie zien de berichten en reacties op berichten die ik plaats?
  Om er achter te komen wie uw bericht of reactie kunnen lezen moet u kijken in welke groep u deze geplaatst heeft. Alle gemeenteleden die onderdeel uitmaken van de groep kunnen uw bericht/reactie zien. Berichten en reacties die geplaatst zijn in de groep "Mijn kerk" zijn door alle leden met een goedgekeurd account te lezen. 
   
 • Wat kan ik doen tegen spam in de app?
  We weten allemaal hoe vervelend het kan zijn wanneer dit communicatiekanaal te vol zit met irrelevante berichten, of wanneer je zoveel meldingen ontvangt dat jij je mobiel even niet meer wilt zien.

  > Er zijn twee simpele manieren waardoor je geen last hoeft te hebben van spam in de Pniël App.

  1. Je kunt meldingen uitschakelen per groep of type. Dit kan je doen door in de app te navigeren naar "Profiel"\Instellingen\Meldingen. Hier kan je specificeren waarvan u wel/geen meldingen wilt ontvangen. Tip: via "Mijn Kerk" zullen we proberen alleen het belangrijkste nieuws te delen zoals de wijkbrief of bijvoorbeeld een storing waar we iedereen van op de hoogte willen brengen. Houd de push-notificaties dus aan. 

  2. De structuur van de app moet stimuleren om reacties op berichten te groeperen onder het bericht zelf, zodat de tijdlijn (dat is de pagina "Mijn kerk") niet in korte tijd overvol raakt. Mochten mensen alsnog op de tijdlijn reacties plaatsen in plaats van een reactie onder een bericht, dan kunnen de groepsbeheerders deze verwijderen of verplaatsen naar de relevante berichten.

Collecten

Collecteren doen we al een tijdje digitaal maar het kan nog eenvoudiger. Boek je saldo op en bepaal per zondag, net als bij collectebonnen snel en eenvoudig hoeveel je aan welk doel wilt besteden. We willen ook de afhandeling van acties als Kerkbalans via deze app mogelijk maken. Hieronder een paar vragen en antwoorden. 

 • Waarom moet ik betalen voor een transactie? 
  De app maakt gebruik van betaalverkeer via een betaalplatform en is opgezet i.s.m. SKG (Stichting Kerkelijk Geldbeheer). Per transactie brengen zij 35 cent in rekening. Je kan dit beperken door je saldo op te hogen, de digitale collectebonnen voorraad zeg maar.
   
 • Wat is het voordeel van collecteren via een saldo 
  Je bespaart daarmee op de transactiekosten omdat je maar 1 transactie realiseert. Je kan het vergelijken met het hoe je eerst collectebonnen bestelde. Daarnaast is het sneller. Tijdens de dienst zitten we liever niet teveel op onze telefoon te prutsen dus hoe sneller hoe beter. 
   
 • Kan ik ook speciale acties als Kerkbalans en diaconie via de app afhandelen? 
  Ja dit kan! Op dit moment loopt er, om hier alvast kennis mee te maken, een actie voor TFC Hart voor Frankrijk. Hier kunnen we ook bijvoorbeeld Actie Wijkkas, Actie Kerkbalans en Actie Diaconie aan toevoegen. 

Privacy

Niets zo belangrijk als persoonlijke data. Hieronder vragen die dit kan oproepen. 

 • Wie kan mijn persoonlijke gegevens zien?
  Je hebt zelf controle welke persoonlijke gegevens je in de app aan je profiel toevoegt. Al deze door jou ingevulde gegevens zijn alleen door leden van wijkgemeente Pniël met een bevestigd app account te bekijken. 
   
 • Wat is een 'bevestigd account'?
  Dit zijn mensen die toegang hebben gekregen door de beheerders van de Pniël-app. 
   
 • Kan ik bepalen wie mijn persoonlijke gegevens kan zien?
  Je hebt zelf controle over je persoonlijke informatie in de app. Dit doe je door zelf te kiezen welke gegevens je aan je profiel toevoegt. Alle gegevens die je toevoegt aan jouw profiel zijn alleen door gemeenteleden te zien die goedgekeurd zijn door de app beheerders. We willen wel vragen omdat het een afgesloten plek is, speciaal voor Pniël, om zo veel mogelijk te delen zodat we het 'gemeente zijn' ook via deze manier handen en voeten kunnen geven.
   
 • Verzamelt de ontwikkelaar van de app data van mij en waar wordt de data opgeslagen?
  De ontwikkelaar van de app, Donkey Mobile, verzamelt of bewaart geen persoonlijke data van onze Pniël-app gebruikers. De door jou zelf ingevulde persoonsgegevens, bestanden en berichten bewaren zij alleen om in de app te tonen aan jouzelf en de Pniël-gemeenteleden. De data wordt opgeslagen op een zwaar beveiligde server en wordt voortdurend getest en gecheckt door specialisten van extern beveiligingsbureau Secura. Meer informatie over privacy kan je hier lezen.

Pniël Groepen

Het belangrijkste van de app is misschien wel de groepen die aangemaakt kunnen worden. Met jouw bijbelkring, ouders van een jeugdclub of leiding van de zondagsschool, vul het in... Je maakt een groep aan je kan agenda-items als rooster toevoegen, berichten en documenten met elkaar delen. 

 • Kan ik zien welke groepen er zijn binnen Pniël? 
  Ja dit is mogelijk. Onder 'Mijn kerk' zie je bovenin 'ontdek'. Daar kan je de verschillende groepen bekijken en er toegang toe vragen. Handig voor nieuwe gemeenteleden die op zoek zijn naar een Bijbelkring. Een beheerder van de groep moet toestemming geven om je toe te laten tot de groep. 
   
 • Kan ieder gemeentelid een groep aanmaken? 
  Ja iedereen kan een groep aanmaken. Een nieuwe leeskring met elkaar starten? Dit is snel en makkelijk mogelijk zonder vooraf toestemming te vragen aan een beheerder. Op deze manier maken we samen interactie aantrekkelijk binnen de Pniël-app en stimuleren we gebruik van de app. 

Nog meer vragen?

We kunnen ons voorstellen dat je nog meer vragen hebt. Kijk eens op deze pagina van Donkey Mobile met allemaal verzamelde vragen of neem contact met ons op. Dit kan direct (contactgegevens kan je vinden in de app :)) of stuur een e-mail.

Hartelijke groeten en tot ziens in de Pniël App!

Eline, Gerline en Reinier
​​​​​

AppStore

 

   GooglePLay

 

AppPniel

 

Bijlage