De kerkenraad volgt de adviezen van de regering.

Kerkdiensten meebeleven

Kerkdiensten gaan wel door, maar alleen met een zeer beperkte groep die een speciale taak hebben in de kerkdienst. U kunt thuis meeluisteren via de livestream, kerkomroep of kerkradio. Niet alleen de kerkdiensten zijn digitaal. Ook het collecteren gaat digitaal. U kunt een gift per bank overmaken maar nog veel makkelijker is om via de speciale pagina uw gift over te maken dat zorgt ook nog voor een lagere administratieve last.

Livestream Geef aan de collecte

Jeugdwerk

Het seizoen voor het jeugdwerk is ondertussen ten einde. We hebben wel een aantal tips vanuit het jeugdwerk, we hopen volgend seizoen winterwerk elkaar weer te zien

Tips van de HGJB

Pastorale vragen

Elke wijkouderling doet zijn best om elk huishouden in zijn wijk te bellen. Huisbezoeken vinden alleen in bijzondere gevallen plaats en dan uitsluitend na wederzijdse telefonische definitieve akkoordbevinding vlak voor het bezoek van ouderling/dominee en gemeentelid. Misschien bent u geen lid van onze gemeente maar heeft u wel behoefte aan een luisterend oor? Ga naar onze speciale pagina, laat uw contactgegevens achter en we bellen u binnen 24 uur terug.

Bel me terug Contactgegevens

Wat kan ik doen?

Het is belangrijk dat we zorgen voor elkaar. Gewoon hulp bieden aan mensen om je heen die dat nodig hebben. Een luisterend oor, een boodschapje doen, het zijn vaak kleine dingen. Hier doen we een suggestie van gemeenteleden die u zou kunnen opbellen of een kaartje zou kunnen sturen. Op 9 mei is er een inzameling voor de voedselbank.

Overzicht van ouderen Wie is er jarig? Voedselbank inzameling

Laatste nieuws

 • Het symbool van de bloem

  De coronacrisis laat de breekbaarheid van ons leven zien. De kerk heeft hiervoor een eeuwenoud symbool: de bloem. Dit beeld laat de kwetsbaarheid van ons leven zien: bloemen bloeien maar even. Het is ook een symbool van het hogere doel van ons leven: bloemen richten zich naar het licht. Zo is God het licht voor onze geest. In Jezus Christus belooft Hij nieuw leven door sterven en opstaan heen.

  Bekijk de volgende video met uitleg en beelden van de Oude Kerk
  https://youtu.be/5hBXLkAKCQo

 • Versoepeling maatregelen

  Het kabinet heeft een routekaart gepresenteerd voor een geleidelijke afbouw van de corona maatregelen. Onze kerkenraad volgt deze ontwikkelingen op de voet en bereiden waar mogelijk versoepeling voor.

 • Voedselbank inzameling

  Wilt u meehelpen om de voedselbank te voorzien in producten die dringend nodig zijn? Samen zetten we ons weer in om een steentje bij te dragen! A.s. vrijdag 8 mei van 19.00- 20.30 uur en op zaterdag 9 mei tussen 10.00-14.00 uur kunt u weer producten inleveren voor de voedselbank. Op zaterdag 9 mei kunt u tegelijkertijd uw veldboeket ophalen voor de TFC-actie. Naast andere houdbare producten, is aan de volgende levensmiddelen op dit moment behoefte:

  • Pastasaus
  • Jam
  • Bruine bonen
  • Zonnebloemolie
  • Erwten met wortelen

  Natuurlijk kunt u ook de voedselbank weer steunen door middel van een geldbedrag in de collectebus of door een gift over te maken. Dit geld wordt ingezet om de benodigde producten te kopen.

 • Bloemenactie TFC

  A.s. zaterdag 9 mei is het zover: de veldboeketten kunnen worden opgehaald tussen 10.00 en 14.00 uur in het Oude Centrum bij de kerk. Nog geen prachtig boeket besteld voor Moederdag (zondag 10 mei) of gewoon om iemand te verrassen? Geen nood, dit kan nog tot aanstaande woensdag 5 mei. Een veldboeket kost 20 euro en het fantastische nieuws is dat we dankzij de verdubbelaarssteun van een stichting maar liefst het volledige bedrag kunnen doneren aan het project Hart voor Frankrijk! Vergeet niet om op zaterdag 9 mei gelijk iets mee te nemen voor de voedselbank.

  Bestelling en betaling van de boeketten kunnen via dit formulier: https://forms.gle/ejWg4ffbB1sBexMz7

 • Welkom

  We mochten vandaag 2 bijzondere diensten meemaken. Ds. van Meijeren mocht in onze gemeente worden bevestigd en had zijn eerste kerkdienst (intrededienst). Aan het einde van deze dienst mocht Ds. van Meijeren en zijn gezin op een bijzondere manier toch een warm welkom ontvangen in onze gemeente. Bekijk hier deze opname terug:

  www.pnielzeist.nl/coronavirus/welkom

 • Bevestiging en intrede

  Vandaag is de bevestiging en intrede van ds G.M. van Meijeren. Gezien het aantal gasten dat we verwachten mee te kijken zal de tekst van de liederen ook worden uitgezonden. Hiervoor hebben we technisch wat aanpassingen gedaan aan onze bestaande installatie. We vragen u als er bij u financiële ruimte is doe dan, naast de reguliere giften, een dankbaarheidsgift aan de wijkkas.
  NL49 INGB 0004 1306 59 tnv Hervormde wijkgemeente Pniël

  Vanmiddag wordt er na de dienst een alternatief voor het gebruikelijke handen schudden uitgezonden. Dit alternatief zal na de uitzending ook alleen maar achter de login pagina van de Pniël website terug te kijken zijn. Wanneer u dit moment live wilt meemaken moet u dus via de livestream pagina meekijken.
  www.pnielzeist.nl/livestream

 • Pasen

  De Heere is waarlijk opgestaan! Ook vandaag willen we elkaar op een digitale manier elkaar groeten en de opstanding van Jezus vieren. Betrek ook uw kinderen bij de dienst. We hopen hier extra aandacht voor te hebben. Bekijk ook het paasmatriaal van de HGJB.

  www.pnielzeist.nl/livestream

 • Thuis pasen vieren

  Pasen zal dit jaar niet met de kinderclub gevierd kunnen worden. Daarom hebben we de allernieuwste Paasviering met als thema ‘De allergrootste Koning’ online gezet. Deze Paasviering vormt een onderdeel van de Clik-methode voor kinderen van de HGJB.

  Lees ook de tips en ideeën om met deze Paasviering thuis in het gezin aan de slag te gaan.
  www.pnielzeist.nl/tips

 • Verbetering Livestream

  Omdat Kerkomroep vanaf het begin van deze crisis de vraag niet aan kan hebben we in een korte tijd hard gewerkt en creatief nagedacht om een probleemloze beeld-uitzending te kunnen verzorgen. We hebben ons eigen YouTube-kanaal. De vaste camera en geluidsinstallatie in de kerk, die we al gebruiken voor Kerkomroep, is gekoppeld aan onze eigen YouTube-kanaal. De webcam met bijbehorend geluidsuitdaging hebben we niet meer nodig. We hebben daardoor overal weer een goede geluid en beeld-uitzending. Vorige week zondagmiddag verliep dit voor het eerst vlekkeloos wat we de komende maanden zo blijven doen. Bedankt voor uw geduld. 

  Abonneer op ons YouTube kanaal

 • Deze maand jarig

  Afgelopen maand maar ook in april zijn er gemeenteleden jarig. Het is erg vervelend wanneer je jarig bent maar (bijna) geen mensen mag laten komen. Denk ook aan deze mensen. Het maakt niet uit of je 2, 43, 54 of 80 word. Het blijft vervelend.

  Stuur deze gemeenteleden een kaartje. We hebben ze op een rijtje gezet:

  Verjaardagskalender Wie is Wie

 • Collecte

  Vandaag zullen er weer 2 live streams zijn om 10:00 en 17:00. In deze tijd van online diensten kunt u ook online aan de collecte geven.

  www.pnielzeist.nl/collecte

 • Aangescherpte maatregelen

  Op 23 maart heeft de overheid de maatregelen voor samenkomsten aangescherpt. Ook voor komende zondag zoeken we naar mogelijkheden om de kerkdiensten (zo nodig in een verder afgeslankte vorm) door te laten gaan. Houd dit liveblog in de gaten voor meer nieuws.

 • Voedselbank inzameling

  De Voedselbanken hebben aangegeven dat zij producten te kort komen omdat ook de supermarkten geen overschotten meer hebben. Aangezien we zondag tijdelijk niet bij elkaar kunnen komen in de kerk geven we u op een andere manier de mogelijkheid om alsnog spullen in te leveren.

  Inlevermomenten
  Vrijdag 27 maart van 19.00 uur tot 20.30 uur
  Zaterdag 28 maart van 12.00 uur tot 13.00 uur

  Inleveradres
  Het Oude Centrum, naast onze kerk.

  Om besmettingsgevaar te voorkomen kunt u de spullen ook onder de overkapping bij het fietsenrek neerzetten. Hou in elk geval 1.5 meter afstand van elkaar!

  Benodigde producten

  • Zonnebloemolie
  • Eieren
  • Houdbare melk
  • Koffiepads
  • Waspoeder en wasverzachter

  Er is ook de mogelijkheid om een gift te doen in het collectebusje die we hebben staan of u kunt een gift overmaken naar de diaconie: NL96 INGB 0663 9114 94 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Zeist o.v.v. inzameling voedselbank. 

 • Tips vanuit het jeugdwerk

  Wij leven in een bijzondere tijd, waarin ook alle kerkelijke jeugdactiviteiten helaas stil komen te staan. Dankzij de HGJB bieden wij hierbij wat materialen voor thuis aan! Zie onderstaande pagina met tips.

  www.pnielzeist.nl/tips

 • Diensten van vandaag

  We hebben vandaag weer 2 diensten die we uitzenden. Om 10 uur en om 17 uur. Kijkt u mee?

  www.pnielzeist.nl/livestream

 • Contact met ouderen

  Misschien merkte u het wel in uw eigen agenda en had u deze week ruim de tijd over. Ouderen zitten door het coronavirus in een sociaal isolement. Heeft u een kwartiertje over? Bel iemand op of stuur een kaartje!

  www.pnielzeist.nl/coronavirus/contact-met-ouderen

 • Wijkbrief per e-mail

  Vrijdag of zaterdag komt meestal de nieuwe wijkbrief online beschikbaar. Om deze te kunnen lezen moet er worden ingelogd. Wist je dat we je ook een e-mail kunnen sturen wanneer deze beschikbaar is? Aanmelden kan heel eenvoudig in 3 stappen.

  1. Ga naar 'Mijn account'
  www.pnielzeist.nl/inloggen
  Log eventueel in wanneer dat nog niet is gebeurd

  2. Klik op gebruikersinstellingen wijzigen
  Aanmelden e-mail wijkbrief

  3. Zet het vinkje aan
  Scroll naar beneden, zet het vinkje 'Ik ontvang graag een e-mail wanneer de nieuwe wijkbrief beschikbaar is.' aan en klik op opslaan.

  Vinkje aanzetten

  Vanaf dat moment stuurt de wijkbriefschrijver een e-mail wanneer de nieuwe wijkbrief klaar staat.

  Je kan ook andere gemeenteleden helpen. Print de wijkbrief uit voor iemand die geen internet heeft.

 • Dag van Nationaal Gebed

  Afgelopen zondag mochten we op een virtuele manier toch met elkaar verbonden zijn met onze kerkdiensten. Woensdag 18 maart over heel de dag is er ook op een virtuele manier een Dag van Nationaal Gebed.

  Meer informatie:
  www.missienederland.nl/nationaalgebed

 • Kerkomroep

  We hebben vandaag 2 kerkdiensten mogen uitzenden. Beide diensten zijn terug te kijken of luisteren via Kerkomroep.

  www.kerkomroep.nl/#/kerken/10514

 • Ochtendienst

  Positieve reacties na de eerste dienst. Gemiddeld 90 kijkers dus 90 gezinnen die meekeken. Vanmiddag om 17:00 hebben we weer een uitzending. Deel de link om ook andere de mogelijkheid te geven te luisteren.

  www.pnielzeist.nl/livestream

 • Kerkdiensten 15 maart

  Morgen kunt u thuis meekijken met de kerkdiensten. Aangezien er nu veel meer mensen meekijken dan een gebruikelijke zondag vragen we of u via onze speciale pagina de livestream wilt bekijken en bij voorkeur niet via kerkomroep.

  www.pnielzeist.nl/livestream

Coronavirus

I.v.m. maatregelen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan vragen we u niet naar de kerk te gaan maar de kerkdienst thuis mee te luisteren.

Wijkbrief

De wijkbrief van onze gemeente is achter een login beschikbaar. Op deze manier kunt u ondanks dat u thuis moet meeluisteren de wijkbrief nog steeds gelezen worden.

Kerkdiensten

Thuis kunt u met onze kerkdiensten meebeleven via de livestream, kerkomroep of kerkradio. We plaatsen hier op deze webpagina ook de liturgie van de dienst.