Zondagsschool

Al een eeuw lang mogen we vertellen vanuit het woord van God op zondagsschool en dat is een rijke zegen die we vanuit onze gemeente mogen doen. Jaar in jaar uit gaan op zondag de deuren open voor alle kinderen uit de gemeente, maar ook gastkinderen, familie, buurkinderen, vriendjes en vriendinnetjes. Hoe trouw is God in zijn werk voor onze kinderen in de gemeente!
Door de jaren heen groeit de zondagsschool mee in de tijd en zijn structuren veranderd, maar hebben we als doel dat de Bijbel centraal blijft staan. We zingen en vertellen een verhaal uit de Bijbel of bespreken een thema. Verwerking van het verhaal of thema doen we in de vorm van knutselen, spel, drama en gesprekken. Verder staat ons gezamenlijk gebed centraal, een moment waarin we met elkaar God danken en bidden.

Wij ervaren met elkaar dat zondagsschool voor de kinderen een verrijkend bezinningsmoment op onze zondag is. Elke zondag buiten de schoolvakanties is er tijdens de middagdienst vanaf 16.45 uur zondagsschool voor de kinderen uit groep 1 tot 6.

De onderbouwgroep bestaat uit groep 1 & 2 en is in het Soephuis.
De middenbouwgroep bestaat uit groep 3 & 4 en is in de Walkartzaal.
De bovenbouwgroep bestaat uit groep 5 & 6 en is in het Oude Centrum.

Catechese

Follow me en Follow me next zijn vormen van mentor-catechese voor 12- tot en met 17-jarigen. Geloofsthema´s die aansluiten bij de leefwereld van tieners vormen het gespreksonderwerp en worden vanuit bijbels perspectief besproken en doordacht. De onderlinge relatie tussen de tieners en de relatie van de mentor met de tieners speelt daarbij een belangrijke rol.

Elke les begint plenair met een introductie en inleiding. Daarna gaan de tieners uiteen in mentorgroepjes met een vaste mentor.

Follow me (12 t/m 14): Maandag 18.45 uur - 19.45 uur
Follow me next (15 t/m 17): Dinsdag 19:00 - 20.00 uur

Club Samuël

Club Samuël is om de vrijdag van 18.30 - 20.00 uur.
Hoewel je zou denken dat club Benjamin de jongste club is, is niets minder waar! Club Samuël is de jongste club voor de kinderen die in groep 3 en 4 zitten. Best wel cool om op vrijdagavond al een uitje te hebben! Om nog even te wennen heeft Samuël om de week club.

Wat we allemaal doen op een clubavond? We wisselen de avonden af met knutselen, spelletjes en andere leuke activiteiten. Soms gaan we op stap om bijvoorbeeld te bowlen of we gaan ‘uit-eten’ bij de MacDonalds. :-)

We beginnen de avonden met het vertellen van een (kinder)bijbelverhaal en we geven de kinderen de ruimte om zelf te bidden in de kring over wat hen bezighoudt.

Club Ruth

Om de week op vrijdagavond van 18.30-20.00 uur is het een drukte van belang in het Soephuis, want de meiden van club Ruth komen dan samen! En wij kletsen en giechelen wat af…

We vinden het erg belangrijk dat we het onderling gezellig hebben, elkaar vertrouwen en daardoor goede gesprekken kunnen hebben. We beginnen de avond altijd met een Bijbelverhaal, samen bidden en zingen! Soms met YouTube erbij, soms door middel van een Bijbelquiz en soms gewoon een goed gesprek.

De meiden zijn dol op knutselen, spelletjes en uitjes! We maken van alles; armbandjes, onderzetters, slingers en cupcakes. Maar vinden het ook heerlijk om mokken te versieren, nagels te lakken of lekker bingo te spelen… Doe jij de volgende keer met ons mee?

Kom gerust eens kijken, het is de moeite waard!
Groetjes van de leiding en alle meiden van club Ruth

Club Benjamin

Hé, jij daar.

Om de vrijdag is het weer een gezellige boel in het Soephuis. Van 18.30 tot 20.00 uur komen dan de jongens van Club Benjamin bij elkaar. En één ding is zeker: dat staat garant voor een avond met veel lol en gezelligheid!

Maar wat doen we dan met elkaar?

We beginnen met een serieus gedeelte. Dit houdt in, dat we met elkaar in gesprek gaan aan de hand van een Bijbelgedeelte dat we samen lezen. Daarnaast zingen en bidden we samen.

Na een korte drinkpauze is het tijd voor een activiteit. Dit kan van alles en nog wat zijn: een (actief) spel, een quiz, maar ook staan bowlen, schaatsen en een echte Escape Church weleens op het programma!

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust eens een avondje langs.

Club Gideon

Hé hallo!

Ben je tussen de 12 en 15 jaar? Dan ben je van harte welkom bij Gideon. Wij komen om de vrijdag bij elkaar van 20.00 - 22.00 uur in het Soephuis. Kort vertellen we jou even wat wij doen bij Gideon.

Totdat iedereen er is, kletsen en grappen we wat af, daarna tijd voor serieuze zaken. De avond begint met gebed. Hierna hebben we een korte Bijbelstudie. Deze ziet er altijd weer anders uit: discussie aan de hand van stellingen of een inleiding waarna we in kleine groepjes vragen beantwoorden.

In het eerste gedeelte zijn we vooral bezig met de Bijbel en God. We willen je aan het denken zetten en hopen dat je zo steeds meer leert over God en over je geloof in Hem. Onderwerpen die we zoal behandeld hebben zijn: 'Wat is geloven?', 'Relatie hebben en onderhouden met God', 'Hoe getuigen we van ons geloof?' en 'Wie is Jezus voor ons?' Je mag je mening uiten, meepraten, luisteren, vragen stellen, discussies voeren. Kortom, je past er altijd tussen!

Het tweede gedeelte van de avond hebben we vaak een activiteit. Een leuk spel bijvoorbeeld in het Soephuis, het park of in de kerk. En ... met Gideon gaan we er ook graag op uit; avondje sporten, zwemmen of bowlen!

Verder? Nou, in december komt Sinterklaas vaak even buurten en hebben we een kerstdiner, dan komt iedereen op chique. We gaan ook naar de HGJB 'TOV'-avond. Aan het einde van het seizoen sluiten we af met kamp. Veel plezier, weinig slaap :)

Je merkt, naast de serieuze zaken is het ook erg gezellig bij Gideon!

Kom gewoon eens checken hoe het op een vrijdagavond gaat, we zien je graag!

Vakantie Bijbel Club

Elke herfstvakantie vindt de Vakantie Bijbel Club (VBC) plaats. Vanuit drie kerkelijke gemeenten in Zeist (Bethel, De Bron en Pniël) worden drie ochtenden georganiseerd om kinderen het Evangelie van Jezus Christus door te geven. De zondag na de VBC-dagen is er een kerkdienst die in het teken staat van het VBC thema.

Door het vertellen van een Bijbelverhaal, het spelen van sketches, gesprekjes met kinderen in kleine groepjes en door verschillende andere activiteiten als knutselen, (buiten)spelletjes en samen eten, worden kinderen door christenen op het spoor gezet van God en de Bijbel.

De VBC wil rand- en buitenkerkelijke kinderen (en hun ouders) in aanraking brengen met God en Jezus door het Evangelie te vertellen. Om deze doelgroep te bereiken worden flyers op de scholen in Zeist verspreid en worden de kinderen van de drie betrokken gemeenten gemotiveerd niet-kerkelijke vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen.

De VBC is er voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd van 4 t/m 12 jaar en wordt gehouden in Kerkelijk Centrum Zeist-West, De Clomp 3302 te Zeist.

Voor meer informatie over de data, thema van dit jaar, een foto-impressie van de VBC-dagen van vorig jaar of het aanmelden als vrijwilliger, ga naar: www.pgzeist.nl/vakantiebijbelclub/