Sinds begin juli kunnen we weer naar de kerkdiensten in de Oude Kerk van Zeist. We hebben i.v.m. het coronavirus een plan opgesteld hoe we op een verantwoorde manier weer de kerkdiensten kunnen organiseren. Onze gemeente is in groepen ingedeeld. Gemeenteleden kunnen zich ook afmelden voor kerkdiensten waarin ze zijn ingeroosterd. Dit geeft de ruimte voor andere gemeenteleden en gasten om die plaats op te vullen.

Middagdienst 4 november 2020

 Aanmelden is gestart. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn sluit het formulier.

Ochtenddienst 1 november 2020

Aanvang
Voorganger
Ds. P.H. van Trigt
Groep
Thema
" God kastijdt Zijn geliefde kinderen". 1. De Bron van de kastijding. 2. De vrucht van de kastijding
Schriftlezing
Hebr. 12: 1-13. De tekst: Hebr. 12: 7 en 11
Liturgie

Gezang 255:1,3 (Weerklank)
Psalm 66: 4,5
Gebed des HEEREN: 4
Gezang 435: 3,4 (Weerklank)
Psalm 145: 6
Psalm 73: 12, 14

Na de zegen zingen wij couplet 1 en 4 van het Lutherlied ter herdenking aan de Reformatie:

Gezang 233: 1 en 4 (Weerklank)

Collecte

collectenpnielWe collecteren op dit moment digitaal. In de wijkbrief kondigen we onze collectedoelen aan. Gebruikelijk hebben de collectes de volgende doelen:

  • 1e collecte (zwarte collectezak): Algemeen diaconaal werk
  • 2e collecte (rode collectezak): Plaatselijk kerkenwerk
  • 3e collecte (groene collectezak): Vrije collecte voor diaconie of kerkenwerk
  • Zendingsbussen: GZB (80%) en IZB (20%).

U kunt de collecte naar ons overmaken maar het kan ook makkelijker op onze collectepagina. Hier geeft u de bedragen per collecte op en rekent deze af met iDeal. Bezoek de collectepagina door het klikken op de link of met uw mobiele telefoon de QR code te scannen.

Geef aan de collecte

Napraten

Wilt u naar aanleiding van deze dienst napraten? Neem contact met onze predikant of scriba.

Contactgegevens

Ons YouTube kanaal

Klik op de knop Abonneren

Ook wanneer er geen livestream is kunt u terecht op ons YouTube kanaal. Het is daar mogelijk om de opnames die zijn gemaakt in de Oude Kerk terug te kijken. Denk dan bijvoorbeeld aan de kerkdiensten of het Corona-concert van 27 juni 2020. Wanneer u bent ingelogd op YouTube kunt u zich abonneren op het YouTube kanaal. Ga hiervoor naar ons YouTube kanaal en klik op de rode knop 'ABONNEREN'. Het kost geen geld maar zorgt er wel voor dat YouTube u op de hoogte houdt van nieuwe uitzendingen.

Ons YouTube kanaal Afspeellijst kerkdiensten Corona-concert

Audio opname bij kerkomroep

Mochten er problemen zijn met bovenstaande livestream kunt u ook via kerkomroep meeluisteren. U kunt ook oude opnames downloaden om deze op later moment offline (op vakantie of in de auto) te beluisteren. Kerkomroep bied in tegenstelling van de livestream alleen maar audio opnames en geen beeld en liedteksten.

Kerkomroep

Coronavirus

Het is weer mogelijk om de kerkdiensten te bezoeken. We hebben een plan opgesteld zodat er op een verantwoorde manier weer samen kunnen komen in de Oude Kerk.

Wijkbrief

De wijkbrief van onze gemeente is achter een login beschikbaar. Op deze manier kunt u ondanks dat u thuis moet meeluisteren de wijkbrief nog steeds gelezen worden.

Kerkdiensten

Wanneer u niet bent ingeroosterd voor de kerkdienst en via aanmelden geen extra plekken beschikbaar zijn kunt u alsnog thuis de kerkdiensten meebeleven via de livestream, kerkomroep of kerkradio.